FASCINATION ABOUT MANTAR TOHUMU

Fascination About mantar tohumu

Fascination About mantar tohumu

Blog Article

İstiridye mantarı yetiştirilmesi oldukça kolay olan bir mantardır. Evinizin mutfağında dahi kolayca bu mantarları yetiştirebilir ve yemeklerinizde afiyetle kullanabilirsiniz. Doğada kendi kendilerine çıktıkları zaman genellikle ağaçların üst kısımlarını tercih ederler, bunun sebebi o kısımlarda bol oksijen, nem ve çiğ bulunmasıdır.

Başınızı yesin mantarınız bu ne be basit bir konuyu anlaşılmaz hale getirip birde tarif diye anlatmaya utanmıyor musunuz pislik herifler ya adam gibi anlatın ya def olup gidin insanlarla alay etmeyin be

■ Evde yetiştirmek istediğiniz kültür mantarının kompostunu hazırlamalı ya da güvenilir kuruluşlardan satın almalısınız.

Kalitelitohumları emeğinizle birleştirerek ülkemizde altın değerinde kabul edilenşahane kuzu göbeği mantarları yetiştirebilirsiniz.

Katı madde karışımı hazırlanırken katı madde içeriğinin su tutma kapasitesi çOkay önemlidir. Örneğin sadece pamuk tohumu kabuğunun su tutma kapasitesi % fifty five-fifty eight oranındadır. Yani sadece pamuk tohumu ile %69’luk bir nem oranı yakalanamaz. Dolayısıyla katı maddeye saman da eklenmelidir.

Nefis Yemek Tarifleri uygulamamızı indirerek tariflere çAlright daha hızlı şekilde ulaşabilirsiniz.

İstiridye mantarı nasıl yetiştirilir ? İstiridye mantarı yetiştirmek için bizden istiridye mantarı yetiştirme kitiye mantar yetiştiriciliğine başlayabilirsiniz. İstiridye mantarını yetiştirmek zormudur…

Son zamanlarda evde istiridye mantarı yetiştiriciliği fazlasıyla ilgi görmeye başlamıştır. Evde rahatça yetiştirilebilen bu mantar için birkaç malzeme yeterli olmaktadır. Bunlarda en önemlisi mantar tohumudur. Mantar tohumu hazır halde satıldığı gibi evde de rahatlıkla yapılabilmektedir.

Buhar kazanıyla yapılan bu işlem sayesinde, website yetişen mantarların sağlığı riske atma gibi bir ihtimali olmaz.

• Tahılları misel ile karıştırın: Kurumuş tahılları, steril bir çalışma yüzeyinde ve steril eldivenlerle karıştırın. İstiridye mantarı miselini tahıllara ekleyin ve iyice karıştırın.

Mantarı yetiştirebilmek için kompost hazırlamanız gerekir. İstiridye mantarının pembe, mavi ve altın rengi olan çeşitleri vardır. Gerekli iklim koşulları sağlandığı zaman her yerde istiridye mantarını kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

Bu malzemelerin üzerine istiridye mantarı sporları serpilir ve nemli bir ortamda bekletilir. Bir süre sonra, miselyum malzemeye yayılır ve istiridye mantarı tohumu hazır olur.

Antioksidan özelliği ile serbest radikallerin kırılmasında lawnımcı olur. Kolesterolün dengelenmesine katkı sağlar. Antibakteriyel özelliği sayesinde doğal bir antibiyotik gibi bakterilerin yok olmasına propertyımcı olur.

Isıttığınız tavaya zeytinyağını ekleyin ve önceden doğradığınız istiridye mantarlarını tavaya ekleyin. Mantarlar suyunu saldıktan sonra sarımsak ve limon suyunu da ekleyin. two dakika ateşte karıştırdıktan sonra tuz, karabiber, pul biber ve taze kekiği de mantarların üzerine ekleyin.

Report this page